דפיקות לב מואצות, הזעה ורעד, אלו רק חלק מהתופעות שחשים אנשים הסובלים מחרדת קהל / פחד קהל. במידה שאינכם יכולים להעיד על עצמכם כ- "חיות במה" ועליכם לדבר מול קהל, יתכן שאתם חשים מידה מסוימת של פחד או חרדה. הבשורה המשמחת היא שתוכלו לשלוט בפחד ולהיות אלו שמנהלים אותו, ולא להפך.
איך להתגבר על פחד קהל? – טיפים מעשיים שיסייעו לכם בדיבור מול קהל!
אז איך מתמודדים עם המפלצת הגדולה שנקראת פחד במה? לפניכם טיפים שעשויים לסייע לכם עם חרדת קהל:
1. יש לכם פחד קהל? אל תתנגדו לו, קבלו אותו
המחשבה על דיבור מול קהל מעוררת בכם פחד? אתם לא מאמינים שתוכלו להביא את עצמכם לידי ביטוי מול קהל? החשש העיקרי שלכם הוא לגמגם, לטעות ולא לדעת להשיב על שאלות הקהל? כאשר מדובר על חרדת קהל, אל תדחיקו את החששות והפחדים, אלא קבלו אותם! בעת שאתם מכירים בפחד – מדברים אליו ואפילו משתעשעים איתו, הוא הופך אוטומטית פחות מאיים. המקום של הקבלה ("אז אני מפחד, אז מה?"), מפחית משמעותית את רמות הסטרס. נסו, זה עובד.
2. אימון מביא למצוינות
ככל הנראה, פחד קהל לא יעבור יום אחד כך סתם מעצמו. על מנת שעוצמתו תפחת, עליכם לעבוד בעיקר על עצמכם. ומה זה אומר בפועל? גם אם לא התבקשתם להעביר הרצאה גדולה לעובדי הארגון, הכניסו את עצמכם בכוח לאזור הספציפי שמעורר בכם חוסר נוחות. לדוגמא: השתתפו בדיונים וישיבות (השמיעו את קולכם!), בקשו מהבוס שלכם להעביר הרצאה/בריף לעובדי הצוות וכן הלאה. המטרה כמובן היא "להשתפשף" על "קהל ביתי", ולאפשר לכם ליצור חוויה טובה ומעצימה שתעלה את ביטחונכם.
3. השתמשו בכלים המפחיתים פחד קהל
שימוש בהומור – צחוק משחרר לחץ וחרדת קהל, התחילו את ההרצאה בסיפור משעשע המתחבר להרצאה או קטע הומוריסטי עם ההקשר הנכון לתוכן והרשו לעצמכם לצחוק עם הקהל. מיד תרגישו טוב יותר.
בעת דיבור מול קהל, עשו שימוש באמצעים טכניים – שימוש בסרטונים או מצגת יכול לעזור לכם להתגבר על הפחד. אמצעים אלו מאפשרים לכם לנשום עמוק אחרי שההרצאה כבר החלה, לשתות כוס מים, להיזכר בפרטים ששכחתם מהלחץ וכן הלאה.
4. אז איזה סיפור אתם מספרים לעצמכם?
פעמים רבות, הפחד הינו תוצר של סיפורים שאנחנו מספרים לעצמנו. ולמה הכוונה? יתכן שהפחד שאתם חשים – פחד קהל, נובע מהאופן בו אתם מגדירים את עצמכם למשל "אני לא יודע להרצות", "במה זה ממש לא הקטע שלי", "אני בטוח אפקשש", "ומה יקרה אם אטעה? זה יהיה סוף העולם!". בעת שתשנו את "התסריט", הלחצים והחרדות שעוטפים את כל הנושא הזה של דיבור מול קהל, יפחתו משמעותית. כשם שלא הייתם משקים ברעל צמחים (הרי הם לא יצמחו כך), אל תשקו את תודעתכם במחשבות שאינן מעצימות.
5. הרשו לעצמכם להיות פגיעים
ישנו משפט מפורסם שהמסר שלו הוא לשאוף לטוב ביותר ולצפות לגרוע ביותר. ולאן אנחנו חותרים? לפני ובזמן ההרצאה / סדנה / ישיבה, השקיעו את כל כולכם! עם זאת, הזכירו לעצמכם כי לפני שאתם דוברים / מרצים, אתם בני אדם. כבני אדם מותר לכם לטעות – זה אנושי וזה בסדר! הרשו לעצמכם להיות פגיעים, לחבק את הטעויות שלכם ולהגיב אליהן (ובעיקר אליכם) בחמלה.
יש לכם חרדת קהל? ב-My Campus אנו ניתן נדאג לכל הפרטים ככה שאתם תהיו שלווים ורגועים ותוכלו להתרכז אך ורק בתוכן ובקהל שלכם. אנו נדאג לכל פרט ופרט החל מאולם הרצאות, חדרי ישיבות או אולם כנסים ועד כיבוד, חנייה, עטים, שירותי הרשמה, אביזרים טכניים וסיוע טכני. למידע נוסף ושריון תאריך לחלל המועדף עליכם.
לצפייה במגוון האולמות והכיתות לחצו כאן