זה לא משנה אם אתם מרצים בכנס בפני מאות אנשים או מעבירים פרזנטציה במקום העבודה שלכם, גם למרצה המנוסה ביותר, יש לפעמים הרצאות פחות מוצלחות.
עמידה מול קהל – חמישה כללי יסוד!
אנו ב-My Campus קיבצנו עבורכם חמישה כללים חשובים ביותר שיעזרו לכם לעמוד איתנים, מקצועיים ונינוחים בפני קהל:
במקום הראשון והברור מאליו – תתכוננו!
תתרגלו את ההרצאה בבית – הושיבו את החברים, קולגות או כל מי שמוכן לשמוע ותתאמנו על קהל ידידותי. רצוי גם לבצע את התרגול מול מצלמה, כך תוכלו לפדבק גם את עצמכם. מוטב כי תלמדו רק את פתיחת ההרצאה בעל פה ומשפטי מפתח לאורך כל ההרצאה שישאירו אתכם על המסלול.
במקום השני והחשוב – השתמשו בהומור
אתם לא צריכים להיות סטנדאפיסטים, מספיק שתספרו חוויה אוטנטית ומשעשעת, כך תחזקו את הקשר עם הקהל. כמובן תדאגו לעשות את החיבור בין הסיפור לתוכן ההרצאה. הומור ישאיר את הקהל שלכם מרוכז, יגרום לחיבור אוטנטי עם האנשים וגם יוריד מכם את המתח שבדרך כלל מלווה אותנו במעמדים מהסוג הזה.
במקום השלישי – שימוש באביזרים
סרטונים, מוזיקה, מצגת, משחקים ועוד כל מיני שוברי שגרה יסייעו לכם להעביר הרצאה סוחפת, מעניינת ויעלו את רמת האנרגיה באולם. יכולת הריכוז של רוב בני האדם עומדת על 3-7 דקות בלבד ושימוש ב"מרעננים" יסייעו לכם לשמור על קהל מרוכז וסקרן. מעבר לזה, שימוש באביזרים מאפשר לכם לקחת נשימה ולחשוב על החלק הבא של ההרצאה. שימו לב לא להיסחף עם כמות האלמנטים, גם כמות מוגזמת של אביזרים תפגום בהרצאה.
במקום הרביעי – סיור מוקדם
חשוב שתדעו היכן אתם מעבירים את ההרצאה. מה גודל האולם, איזה אביזרים טכניים קיימים במקום, האם יש לכם מקום להתארגן בו, איפה השירותים, האם אתם הולכים להשתמש במיקרופון ומי האדם שדואג לכם במידה ואתם צריכים משהו. תעשו תיאום ציפיות!
ובמקום החמישי וסוגר את הרשימה – תכינו תוכנית מגירה
תוכנית המגירה צריכה לכלול גם גיבוי טכני וגם גיבויי לדברים נוספים שעלולים להשתבש. אם יש לכם מצגת, תדאגו שיהיו גם כרטיסיות למקרה ויקרה לה משהו… שימו את כל החומר שלכם גם על דיסק-און קי או מגובה בענן. הביאו סט-בגדים ספייר למקרה ותתלכלכו, דיאודורנט ומגבונים להתרענן. תחליטו מראש על חלק בהרצאה שניתן לוותר עליו אם מקצרים לכם את זמן הבמה וחלק שתוכלו להוסיף במידה והזמן מתארך.
לצפייה במגוון האולמות והכיתות לחצו כאן