"אוי לא, שכחתי את הלפטופ! התחלתי לחשב בראש כמה זמן ייקח לי לחזור הביתה להביא את הלפטופ ולחזור. אם אצא עכשיו לא אהיה כאן כדי לקבל את המשתתפים ואולי אפילו אאחר. התחלתי להזיע ולהילחץ וכבר דמיינתי בראש איך ההרצאה הופכת לכישלון". כך תיארה לי המרצה (השם שמור במערכת ☺ ) את הרגעים שלה לפני ההרצאה בשבוע שעבר. הרגשה לא נעימה שכמובן היא כשלעצמה הורידה את האנרגיות החיוביות שלה שאיתן הגיעה להרצות.
אז חברים, אנו ב- My Campus נשמח לעזור לכם להיות רגועים ושלווים כדי שתוכלו להגיע להרצאה נינוחים ומלאי אנרגיות טובות.
5 טיפים שיסייעו לכם בהורדת מפלס החרדה:
1. גיבוי גיבוי גיבוי – אם יש לכם מצגת או סרטון או כל דבר שכלול בו "טכנולוגיה" תמיד תביאו עוד אמצעי להקרין/להשמיע אותו. למשל גיבוי בענן (ניתן לשלוף מכל מקום שיש אינטרנט), דיסק און קי, שמירה במייל ואפילו העברה של הקבצים לאנשי השירות שלנו שבשמחה יכינו לכם את הקבצים בעמדת המרצה מוכנים לשימוש ☺ . רצוי להשתמש בתוכנות שקיימות בכל מחשב ובפונטים חינמיים שנמצאים גם במחשבים אחרים. אם אתם משתמשים בתוכנה מיוחדת או בפונט קנוי לא תוכלו לעבוד ממחשב אחר…
2. תעשו תיאום ציפיות – אם חשוב לכם למשל לשבת בצורה מסוימת, או שאתם מדמיינים את עצמיכם יושבים בשולחן בכניסה לכיתה ומקבלים את הבאים, תדאגו לבקש זאת מראש. כך תחסכו לעצמיכם לחץ מיותר כאשר אתם מגיעים להרצאה ותוכלו להתרכז בתוכן.
3. תגיעו בזמן – אל תגיעו להרצאה ברגע האחרון. קחו בחשבון שיש פקקים, לוקח כמה דקות להעלות את המצגת, ללכת לשירותים ולשתות כוס מים לפני שמתחילים. עדיף להקדים בכמה דקות ולהתחיל ברוגע. ההשפעה שיש ללחץ על האופן בו אתם מרצים היא עצומה.
4. תביאו בגד להחלפה – מרפי אומר שהקפה יישפך עליכם דווקא שתי דקות לפני הרצאה. לא נעים להעביר הרצאה עם בגד מלוכלך על אחת כמה וכמה אם השקעתם והבאתם צלם.
5. תתרמו! – תקצו 4-5 מקומות או כמה שבא לכם לעמותות ולתרומה. גם תעשו מעשה טוב וגם תמלאו את הכיתה באנשים נוספים. תזכרו שטוב מביא טוב…
לצפייה במגוון האולמות והכיתות לחצו כאן