מדוע חשוב ללמוד ולתרגל שפת גוף?
למרות שנכנסתם לכאן על מנת לקבל תשובות, אנו רוצים להתחיל דווקא בשאלה: האם זכורה לכם פעם שפגשתם אדם קרוב אליכם (בן זוג, חבר, הורה, אח וכיוצא בזה), שמבלי שהוציא מפיו מילה, קבעתם נחרצות: "אני מרגיש שיש לך משהו משמח להודיע לי" / "אני מרגיש שאתה לא בטוב היום" / "קדימה, תוציא את כל מה שאתה רוצה לספר!"?
אנחנו ב- My Campus מנחשים שכן. למרות שלתחושתכם רק "הרגשתם" את האדם שמולכם, הרי ששמעתם וקראתם את שפת גופו.
שפת גוף היא שפה לכל דבר ועניין, אותה דוברים באמצעות הבעות פנים, תנועות ידיים, מגוון תנוחות וכן הלאה. שלא כמו שפות אחרות ששליטתכם בהן יכולה להיות חלקית (או אפסית), את שפת הגוף ראוי ללמוד עד שמגיעים לרמת NATIVE.
ככל שתהיו מודעים יותר לשפת הגוף שלכם – מהבעות הפנים ועד תנועות הידיים, כך תוכלו להוביל יותר, להרשים יותר ולהשפיע יותר.
חשיבותה של שפת גוף בכנסים והרצאות
הצלחה של אירוע עסקי (מכל סוג) נשענת על כמה דברים: אולם כנסים שבו נערך האירוע, תוכן ההרצאות והרלוונטיות לקהל היעד, הערך שמוענק לקהל וכן, גם איכות המרצים.
ומה מגדיר את איכותם של המרצים? ניסיונם המקצועי, היכולת שלהם לעמוד על במה ולדבר מול קהל, וכן – האופן בו הם משתמשים בשפת הגוף שלהם.
אתם צפויים להנחות בקרוב אירוע עסקי? אתם עובדים בימים אלו על הרצאה שתעבירו בכנס מקצועי גדול? לצד העבודה על התוכן שתעבירו, אל תשכחו לעבוד גם על שפת הגוף שלכם.
לא משנה מהו תפקידכם וכמה זמן תעמדו על הבמה מול קהל, הרי שחשוב לכם (ותתקנו אותנו אם אנחנו טועים), לשדר אמינות, מקצועיות, סמכותיות, כריזמה וביטחון. ואיך תשדרו את כל אלו? בין היתר, באמצעות שפת גוף מודעת.
שימוש נכון בשפת הגוף יאפשר לכם לרתום את הקהל, לסחוף אותו, להשאירו "ער" ונלהב ולתרום למעורבותו בכנס / אירוע / הרצאה.
אז איך מדברים "שפת גוף"?
כשם שלמדתם עברית ואנגלית, כל עליכם להשקיע גם בלימודי שפת גוף. עד שתעשו זאת, אנו מבקשים לחלוק אתכם 3 דגשים שאימוצם בהכרח יתרום לכם בכנס הבא:
- עמידה זקופה – דמיינו לעצמכם שישנו חוט שיוצא מהקודקוד שלכם ומותח אתכם כלפי מעלה. החוט הדמיוני הזה אמור לשמור עליכם ישרים וזקופים, ולמנוע מצב בו אתם "קמלים".
- קשר עין – קל מאד "לברוח" עם העיניים לקיר שממול, לתקרה או למצגת שבמחשב. עליכם לזכור כי הקהל "מרגיש" אתכם ומגיב לשפת גופכם. "הבריחות" מעידות על חוסר ביטחון וחוסר נוחות, בעוד קשר עין רציף תורם לקשר ישיר-אישי עם המשתתפים וכך גם למעורבותם.
- "ידיים בתנועה" – אל תנעלו את הידיים, אל תצמידו אותן לחזה ואל תכניסו אותן לכיס. ומה כן? תנו להן חופש וגמישות! דרך נחמדה לשחרר את הידיים היא לדמיין שאתם מנצחים על תזמורת, כאשר הידיים עולות ויורדות לקצב דיבורכם והמסרים שאתם רוצים להעביר.
לצפייה במגוון האולמות והכיתות לחצו כאן