בעולם בו המידע כל כך נגיש וזמין ואפשר למצוא ה-כ-ל בגוגל אנחנו צריכים לחשוב טוב טוב למה אנשים מגיעים להרצאה במקום לשבת בבית מול המחשב ופשוט לקרוא את המידע.
אחד הדברים העיקריים בבחירה שלנו לצאת מהבית היא כדי לחוות אותך! אנשים רוצים להרגיש אותך – המרצה, לראות אותך מקרוב ולחוש את האווירה.
שפת גוף היא השפה הכי עתיקה וגם הראשונה שמשתמשים בה אבל לא תמיד מודעים אליה או שולטים בה, היא מסגירה את המחשבות והרגשות שלנו ולפעמים אנחנו שוכחים איזה כוח יש לה בהעברת המסר שלנו.
זו אחריות כבדה על הכתפיים ולכן חשוב לשמור על כמה כללים בסיסיים וחשובים כדי לשמור על הקהל שלך מרוכז וקשוב ולענות על ציפיותיו.
קבלו את 6 הטיפים הזוכים שלנו לשפת גוף מנצחת:
1. ידיים – תנועות הידיים צריכות להיות בהלימה למסר אותו אנחנו רוצים להעביר, למשל אם נרצה להמחיש משהו גדול נשתמש בתנועות ידיים גדולות. אם הידיים יהיו מרוחקות מהגוף, זה יעיד על ביטחון ופתיחות בזמן ההרצאה.
ממה כדאי להימנע: תנועות מהירות והצמדת הידיים לגוף יתפרשו כחוסר שקט או הגנה. אלא אם כן אתם מעבירים הרצאה בנושא ספורט או אומניות לחימה ואז זה הכרחי.
2. חיוך – חייכו אל הקהל שלכם. החיוך מייצר קרבה, מעביר מסר של נינוחות וביטחון עצמי. כמובן הקפידו לחייך לקהל לפי הקונטקסט הנכון אחרת זה עלול להתפרש כזלזול או חוסר הקשבה.
3. תנועה – תנועה במרחב משפיעה על הקשב של הקהל והיא גם דרך טובה לשחרר את הגוף ממתחים, ולמה? כשזזים יש הרגשה שקורה משהו וכל העיניים מופנות אלינו וכך גם ההקשבה. לא צריך לרוץ או לעשות גלגלון פשוט ללכת במרחב.
4. קשר עין – הלו? תתייחסו אלי! קשר עין גורם לקהל להרגיש שמתייחסים אליו. בדרך זו אנחנו שובים את אמון הקהל ומעניקים לעצמנו ביטחון ושליטה בהרצאה.
כדאי להתמקד כל פעם בנקודה שונה כדי להתייחס לכולם. בעזרת קשר עין נוכל לדעת מה מצבו של הקהל שלנו ואם נזהה שהוא משועמם למשל, נוכל מיד להכניס סיפור משעשע שהכנו מבעוד מועד.
5. קול – טון הדיבור, קצב ושתיקות הם הדברים שצריך לשים לב אליהם בקול. למשל, כדאי להשתמש בטון גבוה כשמעבירים מסר חיובי ושמח ובטון נמוך ואיטי כאשר רוצים לייצר מתח ודרמה.
6. שפת גופכם מגלה את האמת – אל תפחדו להיתפס כחלשים. כנות או הודעה באי ידיעה לא תגרום לכם להיתפס כחלשים אלא תיצור קשר והזדהות עם הקהל.
מעבר לכך, מאד קשה להסתיר את שפת גופכם שתשדר מתח ואי נוחות. אם ברצונכם לשדר ביטחון עליכם להיות כנים עם הקהל ואפילו לשתף אותם בפחדים.
לצפייה במגוון האולמות והכיתות לחצו כאן
אולי גם יעניין אתכם: